Städmardrömmar och lösningar för att göra dem rent

Att rengöra dina prylar på rätt sätt kan bara ske om du är medveten om processen och har rätt verktyg för det. Utöver detta kan konstant oaktsamhet gentemot dessa göra problemet ännu större och orsaka många problem i framtiden. Många föredrar att anställa bra städfirmor i Borås en eller två gånger om året för grundlig rengöring. Men eftersom de är dyra, borde du veta hur du ska rengöra det på egen hand.

Lär dig rengöra dessa prylar

För att se till att du hanterar rengöring av dessa mardrömmar på bästa möjliga sätt, är här några tips och tricks som kan vara till nytta för dig.

lär dig rengöra micron snabbt

Rengöra Mikrovågsugn

Vi använder mikrovågsugnen hela tiden, men uppmärksammar knappast rengöringen av densamma. Vare sig det är de spillda matresterna inuti eller partiklarna som samlas i flera år på väggarna så är det mycket viktigt att rengöra dem på rätt sätt.

Så för att rengöra mikrovågsugnen kan du värma en skål vatten med lite vit vinäger i. Denna ånga kommer att döda alla bakterier och ta bort alla former av lukt. Du kan också använda en våt handduk eller svamp för att rengöra väggarna i den. Kom ihåg att rengöra den med händerna endast när den har svalnat.

Få bort djurhår

Även om husdjur kan vara dina bästa vänner faller deras hår i huset och det kan ställa till problem på olika sätt, inte minst eftersom det kan orsaka allergier. Använd fuktiga gummihandskar och gnugga händerna på ytor med handskar där det finns hårstrån. Detta kommer att vara tillräckligt med rengöring, men du kan också använda dammsugning för detta ändamål.

Rengöring av fett

Du skulle aldrig kunna rengöra fett bara genom att skrubba det. Blanda istället lite bakpulver med vatten och använd denna blandning för att applicera på områden med stor fettansamling. När du sedan skrubbar efter ett litet tag kommer det gå enklare.

Rengöring av duschmögel

Tricket för att rengöra dessa typer av mögel är väldigt enkelt då allt du behöver göra är att stoppa en bomullstuss i blekmedel och sedan placera den över möglet över en natt. Plocka sedan upp bomullen i vilken möglet har sugits upp och kasta den, givetvis på ett säkert sätt.

Rengöring av persienner

Oavsett hur mycket du rengör persiennerna blir de alltid smutsiga. Använd en blandning av varmt vatten och tvål för att rengöra persiennerna. Applicera den här blandningen, skrubba lite och torka av med en trasa för att se rena persienner.

Följ dessa enkla rengöringstips och ditt jobb kommer då att göras med lätthet.